Terug

Volg Vandaag Inside

Henry gaat tot WK door als assistent bij Rode Duivels

Henry gaat tot WK door als assistent bij Rode Duivels

Unspecified

30 aug 2021, 16:03

Thierry Henry blijft in ieder geval tot en met het WK van eind volgend jaar in Qatar als assistent-trainer betrokken bij de Belgische voetbalploeg. De Franse oud-topspeler keerde voor het afgelopen EK terug in de technische staf van bondscoach Roberto Martinez. Henry (44) heeft nu besloten nog zeker een jaar door te gaan bij de 'Rode Duivels'.

De oud-speler van onder meer AS Monaco, Arsenal en FC Barcelona deed tussen 2016 en 2018 al trainerservaring op als assistent van Martinez. Na de derde plek van België op het WK in Rusland trad Henry in dienst van zijn vroegere club AS Monaco. Dat avontuur duurde echter slechts enkele maanden, waarna hij in november 2019 bij Montréal aan de slag ging in de Major League Soccer.

In februari van dit jaar kondigde Henry onverwacht zijn vertrek uit Noord-Amerika aan. De oud-aanvaller wilde meer tijd bij zijn kinderen in Londen doorbrengen. Hij keerde ook terug in zijn oude rol bij de 'Rode Duivels', in eerste instantie alleen voor het EK, maar de samenwerking wordt nu weer verlengd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd