Terug

Volg Vandaag Inside

Henk Krol gaat viraal met felicitatie aan jarige Poetin: 'Ik maak graag een uitzondering'

Henk Krol gaat viraal met felicitatie aan jarige Poetin: 'Ik maak graag een uitzondering'

Unspecified

7 okt 2022, 11:20

Henk Krol heeft de lachers op zijn hand gekregen met een tweet over Vladimir Poetin. De de Russische president is vrijdag 70 jaar geworden en kon rekenen op een felicitatie van de voormalig politicus.

Echter hoeft Poetin zich niet te verheugen op welgemeende gelukswensen van Krol. De tweet was namelijk een knipoog naar zijn eerdere felicitaties aan personen die naderhand al overleden bleken te zijn. Zo feliciteerde hij in 2015 een schrijver op Facebook die echter al was overleden. Een week later beging de toenmalig voorman van 50PLUS dezelfde fout. Krol gaf de schuld aan Facebook: "Ze moeten echt iets bedenken om het voor nabestaanden eenvoudig te maken om snel duidelijk te maken dat een mevrouw of meneer is gestorven".

De inmiddels gepensioneerde Krol (72) steekt nu de draak met zichzelf en feliciteert de leider van Rusland: "Morgen, 7 oktober, wordt Vladimir Vladimirovitsj Poetin 70 jaar. De laatste jaren durf ik bijna niemand meer met zijn/haar verjaardag te feliciteren, maar voor Poetin maak ik graag een uitzondering", tweet hij.

De tweet gaat aardig viraal en krijgt lovende reacties. "Nobelprijs voor de Humor naar Henk Krol!", reageert Nadia. Han ten Broeke, oud-kamerlid voor de VVD, kan ook lachen om de zelfspot van Krol: "Haha. Touché Henk".

Deel dit artikel

Link gekopieerd