Terug

Volg Vandaag Inside

Hélène reageert op bekritiseerde uitspraken Van Hooijdonk over scheidsrechter Stéphanie Frappart

Hélène reageert op bekritiseerde uitspraken Van Hooijdonk over scheidsrechter Stéphanie Frappart

Unspecified

28 mrt 2021, 14:37

Zaterdagavond stond voor het eerst in de historie een wedstrijd van het Nederlands elftal onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter. De Franse Stéphanie Frappart was de leidsvrouw bij het duel tussen Oranje en Letland (2-0). Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Pierre van Hooijdonk bij de NOS zijn mening over de aanstelling van Frappart.

Van Hooijdonk zei: 'Ik vind het van de ene kant wel een dingetje… De vrouw in een mannensport: dat is de discussie helemaal niet. Alleen, ik bekritiseer vaak scheidsrechters in de Nederlandse competitie waarvan ik zeg: 'Jij hebt nooit op een klein beetje niveau gespeeld.' Dat soort argumenten gebruik ik regelmatig, omdat ik denk dat als jij dat wel hebt gedaan, je bij situaties de intentie beter en sneller kan herkennen.'

Hij vervolgde: 'Zij fluit tien jaar mannenvoetbal, dat is natuurlijk nog niet lang aan ervaring, eigenlijk. Zij kan natuurlijk prima een wedstrijd leiden. Maar ik denk ook wel dat het klopt wat ik zeg, dat de snelheid waarmee alles bij de mannen gaat… Dat is sneller. Oké, tien jaar ervaring, dat snap ik. Maar je moet uiteindelijk toch zelf gevoetbald hebben om het iets sneller te begrijpen. Ik probeer het op een nette manier te brengen, zonder dat ik de bond van…', waarna hij zijn zin niet afmaakt.

'Eén ding zal een enorm voordeel zijn: het protesteren zal echt van een andere orde zijn, mocht dat een keer voorkomen. Daar ben ik van overtuigd. Als je dat soms bij mannelijke scheidsrechters ziet… Dat zal nu niet gebeuren.'

De uitspraken van Van Hooijdonk leverden hem veel kritiek op op Twitter:

Ook in Shownieuws werd de kwestie zaterdagavond besproken. Patty Brard had Hélène om een reactie gevraagd en las deze voor: 'Stéphanie is een vrouw met veel ervaring en ze doet het goed. Fysiek kan ze het tempo aan. Je hebt een heleboel Nederlandse referees die nooit op topniveau hebben gevoetbald en die toch uitstekend fluiten.' Op Twitter voegde Hélène daar zondag nog wat aan toe:

Deel dit artikel

Link gekopieerd