Terug

Volg Vandaag Inside

Hélène Hendriks enthousiast over nieuwe analist bij NOS: 'Dat is héél gunstig'

Unspecified

21 aug 2023, 00:13

Dafne Schippers is tijdens de WK Atletiek voor het eerst te zien en te horen als analist bij de NOS. Voor de camera van Shownieuws legt Hélène Hendriks uit waarom Schippers daar zo geschikt voor is. "Dat is heel gunstig wanneer je een wedstrijd gaat analyseren", zegt Hélène onder meer in de video hierboven.

Schippers geeft commentaar tijdens de wereldkampioenschappen Atletiek, die van 19 tot en met zondag 27 augustus plaatsvinden in Boedapest. Door blessures kan de sprintster zelf niet meedoen aan de wereldkampioenschappen. 

Schippers zegt "enorm veel zin" te hebben om analyses te verzorgen. "Natuurlijk had ik graag zelf aan de startblokken gestaan tijdens dit WK, maar dat zit er nu helaas niet in voor mij. Aan de andere kant ben ik blij dat ik nu op deze manier mijn passie voor atletiek kan inzetten."

De uitzendingen op televisie starten doordeweeks rond 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur. Alle grote wedstrijden worden live uitgezonden op NPO 3. Ook voormalig atleet Gregory Sedoc is te zien als analist. Herman van der Zandt presenteert het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd