Terug

Volg Vandaag Inside

Heitinga baalt van Kudus: 'Die status heeft hij niet, totale onzin wat ik nu hoor'

Heitinga baalt van Kudus: 'Die status heeft hij niet, totale onzin wat ik nu hoor'

Unspecified

16 mei 2023, 19:27

Ajax wist dinsdagmiddag het restant van de wedstrijd FC Groningen – Ajax winnend af te sluiten (2-3), maar dat had de nodige voeten in de aarde. Na afloop was John Heitinga voor de camera’s van ESPN tevreden over het resultaat, maar op het spel had hij genoeg aan te merken. Vooral Mohammed Kudus moest het ontgelden.

Vooral bij de 2-3 van Groningen, gescoord door Laros Duarte, vond Heitinga dat Kudus wat aan te rekenen viel. Volgens de oefenmeester had de Ghanees mee moeten verdedigen om de tegengoal te voorkomen. Als ESPN-verslaggever Cristian Wiellaert daarna vraagt of Kudus een dusdanige status heeft dat hij niet mee hoeft te verdedigen, reageert Heitinga fel. "Nee, nee, dat is totale onzin wat ik nu hoor. Natuurlijk moet hij meeverdedigen. Daarna moeten wij niet achteruitlopen, maar vooruit stappen. Achterin heb je er eentje over namelijk."

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Ook bij de eerste tegengoal van Groningen zag Heitinga Kudus een negatieve rol vervullen. Volgens hem had Kudus de bal namelijk af moeten geven aan Steven Bergwijn, in plaats van voor eigen succes gaan. Dat gebeurde niet en uit de counter scoorde Groningen-invaller Florian Krüger de 1-1.

Heitinga besloot zijn analyse uiteindelijk wel met een positieve noot. "We hebben gewonnen en drie goals gemaakt en dat hadden er veel meer kunnen zijn. We hadden al op 0-2 moeten komen, maar toen viel die 1-1. We hebben genoeg kansen gecreëerd, alleen je moet ook vertrouwen tanken. Als je 0-2 maakt, dan loop je misschien verder weg. Ook mijn complimenten aan Groningen, dat gedegradeerd is, maar dat ik een van zijn beste wedstrijden heb zien spelen vandaag."

Deel dit artikel

Link gekopieerd