Terug

Volg Vandaag Inside

'Heel moeilijk te accepteren dat resultaat belangrijker was dan gezondheid Blind'

'Heel moeilijk te accepteren dat resultaat belangrijker was dan gezondheid Blind'

Unspecified

23 dec 2019, 11:20

Zaterdag werd bekend dat Daley Blind kampt met een ontstoken hartspier. In Studio Voetbal zetten Pierre van Hooijdonk en Arno Vermeulen vraagtekens bij de gang van zaken rond Blind. De 29-jarige verdediger zakte tijdens het Champions League-duel met Valencia in elkaar, maar speelde de wedstrijd gewoon uit. Zelfs na onderzoek op het veld door de verzorgers en ploegarts.

Van Hooijdonk stelt vast dat Ajax een groot risico heeft genomen door Blind niet te wisselen. 'Als je ervoor kiest om het resultaat belangrijker te maken dan de gezondheid van je speler is dat heel erg moeilijk om te accepteren met de geschiedenis die Ajax heeft', aldus Van Hooijdonk, die doelt op de tragische gebeurtenissen rond Abdelhak Nouri. Hij werd in de zomer van 2017 tijdens een oefenduel op het veld getroffen door een hartstilstand.

Ook Vermeulen vindt de wijze waarop Ajax heeft gehandeld opmerkelijk. 'Pierre heeft gelijk. Hij had eraf gehaald moeten worden. Daar was nog hectiek bij, maar de dagen erna niet. Vrijdag heeft hij gewoon getraind en zondag pas wordt hij uit de opstelling gehaald (voor het duel met AZ, red.). Uiteindelijk blijkt hij nu toch een serieus medisch probleem te hebben. Ik heb toch het idee dat je vraagtekens moet zetten in de tijdlijn.'

Blind is inmiddels aan de beterende hand en bezocht zondag zijn ploeggenoten in de Johan Cruijff Arena. De verdediger zal het trainingskamp van Ajax, van 4 tot en met 12 januari in Qatar, aan zich voorbij laten gaan en in Amsterdam aan zijn herstel werken.

Sergiño Dest reageerde afgelopen woensdag nog op de situatie rondom Blind:

Dest: 'Blind is niet op de club geweest'
2:23
Dest: 'Blind is niet op de club geweest'

Deel dit artikel

Link gekopieerd