Terug

Volg Vandaag Inside

'Hedwiges Maduro vervangt Alex Pastoor als trainer bij Almere City'

Unspecified

13 mei 2024, 12:23

Hedwiges Maduro wordt definitief de nieuwe trainer van Almere City en dus heeft de huidige assistent-trainer van Ajax zijn eerste klus als hoofdtrainer te pakken. Maduro vervangt de vertrekkende Alex Pastoor. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Almere presenteert maandag om 16.00 uur naar alle waarschijnlijkheid Maduro als de nieuwe hoofdtrainer. Maduro trainde jarenlang de jeugd bij Almere City en was assistent-trainer van Pastoor in het seizoen dat de club naar de Eredivisie promoveerde. Aan het eind van dat seizoen nam Ajax de oud-international als assistent voor een bescheiden transferbedrag over.

Voor Maduro was het bij Ajax dit seizoen echter geen succes. De oud-voetballer was onder hoofdtrainer Maurice Steijn assistent, waarin er matige resultaten werden gehaald. Na het ontslag van Steijn stond Maduro in de duels tegen Brighton & Hove Albion (2-0 verlies) en PSV (5-2 verlies) zelf voor de spelersgroep van de Amsterdammers als hoofdtrainer. Later ging hij door als assistent onder hoofdtrainer John van ’t Schip.

Wesley Sneijder sprak zich eind vorig jaar in Veronica Offside uit over Hedwiges Maduro: "Ik zou absoluut niet met hem verdergaan bij Ajax." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd