Terug

Volg Vandaag Inside

Harry Vermeegen 'klaar met woke-beweging': 'Ik was erger dan Matthijs van Nieuwkerk'

Harry Vermeegen 'klaar met woke-beweging': 'Ik was erger dan Matthijs van Nieuwkerk'

Unspecified

24 mrt 2023, 00:00

Harry Vermeegen heeft in een uitgebreid interview met de 'Nieuwe Revu' gereageerd op de situaties rondom The Voice of Holland, De Wereld Draait Door en Tom Egbers. "Ik was vroeger misschien nog wel veel erger dan Matthijs", zegt de programmamaker.

BNNVARA-presentator Matthijs van Nieuwkerk legde onlangs zijn functie neer nadat de Volkskrant uitgebreid onderzoek had gedaan naar grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van De Wereld Draait Door. "Die hele woke-beweging van nu vind ik allemaal flauwekul", reageert Harry. "Wat ze Matthijs van Nieuwkerk allemaal verwijten op het gebied van omgaan met zijn medewerkers... ik was vroeger misschien nog wel veel erger dan Matthijs."

Harry denkt dat hij Matthijs overtrof in het altijd perfect willen zijn. "In het team waarmee ik werkte, was ik als programmamaker dikwijls allervervelendst. Niet tegen de cameraploeg hoor, daar reisde ik mee. Maar als mensen hun werk niet goed deden, bijvoorbeeld doordat er bepaalde dingen niet in beeld waren die wél in beeld hadden moeten zijn, dan was de wereld gewoon te klein."

Volgens de 72-jarige Harry kwam dat voort uit pure ambitie en het streven naar kwaliteit. "Dan kan nu niet meer, want nu heb je een watjesgeneratie waarbij alles goed en zacht moet zijn en die het liefst gepamperd willen worden op het werk."

"Drive, ambitie, gáán voor het doel; dat bestaat niet meer, maar ik had het wel", vervolgt de journalist. "Die lat bleef hoog en dan gebeurde er soms een ongelukje; er is weleens iemand huilend naar huis gegaan. Achteraf was dat niet verstandig, want daarmee motiveer je de mensen niet. Maar als iemand om 17.30 uur zijn stoel achteruitschoof en zei dat hij maar eens naar huis ging, terwijl we niet klaar waren, dan kon hij thuis blíjven. Ontslagen, hup, wég. Ik zat geregeld tot 20.00, 21.00 uur te vergaderen om een onderwerp voor opnames goed uit te diepen. Ik was gewoon bloedfanatiek en heel erg gedreven. En check mijn video’s maar eens: dat ben ik nog steeds", besluit Harry.

Deel dit artikel

Link gekopieerd