Terug

Volg Vandaag Inside

Harry Mens droomt van ministerschap onder bewind van Caroline van der Plas

Unspecified

12 juni 2023, 17:30

Harry Mens ambieert geen politieke carrière meer maar zou voor één functie een uitzondering maken. De 76-jarige tv-maker wil graag minister worden als BBB-voorvrouw Caroline van der Plas ooit een kabinet zou mogen vormen.

"Het enige dat ik nog wel zou willen is minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening worden, onder het bewind van Caroline van der Plas, bij voorkeur met ondersteuning van Pieter Omtzigt", vertelt Mens aan De Telegraaf. "Die huidige minister (Hugo de Jonge, red.) moet naar huis, hij kan er helemaal niks van. Laat hem gewoon weer als schoolmeester met een krijtje op een bord gaan krassen in een klas vol leerlingen."

Mens, die dit jaar 25 jaar Business Class maakt voor RTL, heeft al allerlei ideeën over zijn ministerschap. "Ik zou om te beginnen al die beroepsprocedures aan banden leggen. Eén keer een bezwaarschrift indienen en dan klaar. Ik heb voor een bouwplan in Lisse al meer dan 60.000 euro neergeteld bij buurtbewoners, omdat mensen weten dat procederen een verdienmodel is. 'Als je even tien mille overmaakt, trek ik mijn bezwaar in.' Absurd."

Ook op andere gebieden vindt Mens dat er wat moet veranderen. "Als ik het voor het zeggen had, verhoogde ik het minimumloon en zou ik rijke mensen geen AOW meer geven. Maatregelen die je misschien niet van mij zou verwachten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd