Terug

Volg Vandaag Inside

Hans Kraay jr. zag één Oranje-speler uitblinken: 'ge-wel-dig!'

Hans Kraay jr. zag één Oranje-speler uitblinken: 'ge-wel-dig!'

Unspecified

9 okt 2021, 09:00

Hans Kraay jr. was na afloop van de 'krokettenwedstrijd' Letland - Nederland erg kritisch op het team van Louis van Gaal. Oranje wist na een hectische slotfase toch de volle buit te pakken in Riga (0-1). Ondanks de matige wedstrijd zag Hansie Hansie één speler bij Oranje die met zijn 'geweldige' inzet wel een voldoende haalde.

De speler die de analist wel kon bekoren was namelijk Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax was verantwoordelijk voor de eerste en enige treffer van de wedstrijd. Klaassen zou dan ook de eerste speler moeten zijn die Van Gaal tegen Gibraltar op het wedstrijdformulier zet, volgens Hans. 'En de tweede is Wijnaldum. Voor de rest maakt het geen ene reet uit!'

Vervolgens krijgt Hans beelden te zien uit de wedstrijd, waarin Letland een grote kans krijgt. Doordat Klaassen het hele veld over steekt en zichzelf tweemaal voor de bal gooit, belandt de bal uiteindelijk niet in het Nederlandse doel, zag ook de vriend van de show. 'Kijk, dit vind ik het mooist. Het stoom komt 'm uit zijn oren. Hij kan hem niet bijhouden, want hij komt van 100 meter terug. Hij denkt aan te haken, kan niet meer, en gooit zich er toch nog even voor. Je mag toch wel zeggen: wat een héérlijke jongen!

Deel dit artikel

Link gekopieerd