Terug

Volg Vandaag Inside

'Groot deel van spelersgroep Barcelona is vertrouwen in Koeman verloren'

'Groot deel van spelersgroep Barcelona is vertrouwen in Koeman verloren'

Unspecified

3 okt 2021, 13:55

Hoewel Ronald Koeman verzekert dat hij de steun van de spelers van Barcelona heeft, is de waarheid dat een groot deel van de ploeg allang niet meer in de Nederlandse coach gelooft. Dat schrijft het Spaanse medium AS.

Het verlies van het vertrouwen zou niet alleen komen vanwege zijn 'discutabele tactische beslissingen', maar ook omdat hij een eigenaardige manier van managen hanteert, door berichten de media in te sturen, schrijft AS.

Vorige week namen de aanvoerders van Barcelona al publiekelijk afstand van uitspraken van Koeman, die in de media had gezegd dat het winnen van de Champions League voor Barça een mirakel zou zijn. Hij was daarnaast niet optimistisch over de titelkansen van zijn ploeg.

Zaterdagavond na het verlies tegen Atlético (2-0) is er opnieuw een situatie ontstaan die tot onvrede heeft geleid bij de spelers. Koeman uitte op de persconferentie kritiek op de 19-jarige Nico González, die volgens de trainer zijn man had moeten volgen bij het eerste tegendoelpunt.

De spelers bespraken die actie op de terugreis en vonden dat fouten maken hoort bij het leerproces van een jonge speler. Een 'zwaargewicht' uit de selectie benaderde Nico González om zijn steun en die van de rest van de selectie te uitten. Het publiekelijk bekritiseren van de jonge middenvelder wordt door de spelersgroep gezien als een 'gebrek aan tact' van de Nederlandse trainer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd