Terug

Volg Vandaag Inside

Gözübüyük: ik had bij besluit moeten blijven

Gözübüyük: ik had bij besluit moeten blijven

Unspecified

10 dec 2018, 20:51

HAARLEM (ANP) - Serdar Gözübüyük baalt ervan dat hij zondag de rode kaart van VVV-speler Jerold Promes introk. De scheidsrechter stuurde de verdediger weg na een overtreding bij de zijlijn op Ritsu Doan. Videoscheidsrechter Siemen Mulder zei tegen Gözübüyük dat hij de beelden nog eens moest bekijken. De Haarlemmer deed dat en kwam toen tot een ander oordeel: een gele in plaats van een rode kaart.

Een dag later heeft de arbiter spijt van die beslissing, zegt hij tegen Voetbal International. ,,Balen, gewoon enorm balen. Ik zat gewoon goed in eerste instantie met de rode kaart. Ik ben gaan twijfelen terwijl ik overtuigd was van rood. Dit is een kant van het VAR-systeem die we niet moeten willen'', aldus Gözübüyük, die na afloop van veel kanten kritiek kreeg. Groningen-trainer Danny Buijs hekelde de 'arrogante' houding van de scheidsrechter.

Gözübüyük hoopt dat het moment van zondag een leermoment is voor iedereen. ,,Feit is dat de VAR mij nooit had mogen roepen voor dit geval. De VAR moet ingrijpen als iets honderd procent niet goed is en dat is hier niet zo.''

Deel dit artikel

Link gekopieerd