Terug

Volg Vandaag Inside

Goed nieuws voor Dick Advocaat: Joshua Brenet mag uitkomen voor Curaçao

Unspecified

16 mei 2024, 17:20

Goed nieuws voor Dick Advocaat: Joshua Brenet mag uitkomen voor het Curaçao van De kleine generaal. Dat meldt ESPN. Brenet heeft twee interlands achter zijn naam staan voor het Nederlands elftlal, maar hij heeft van de FIFA dispensatie gekregen.

Brenet zit sinds maart zonder club, nadat hij bij FC Twente uit de selectie werd gezet wegens een veroordeling tot een celstraf van een maand voor het tweemaal rijden zonder geldig rijbewijs.

"Joshua verdient een tweede kans. Daarom hebben we voor hem de weg vrijgemaakt om aan te sluiten bij Curaçao. Het is nu aan bondscoach Dick Advocaat om hem te selecteren", aldus voorzitter Ramiro Griffith van de Curaçaose voetbalbond.

Curaçao is in de eerste groepsfase voor de kwalificatie voor het WK 2026 ingedeeld bij Barbados, Aruba, Saint Lucia en Haïti. De nummers een en twee van de poule gaan door naar de volgende ronde. Op 5 juni speelt Curaçao tegen Barbados (thuis) en op 8 juni tegen Aruba (uit). De definitieve selectie van Curaçao voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden wordt 20 mei bekendgemaakt.

Wesley Sneijder sprak afgelopen maandag in Veronica Offside zijn ongenoegen uit over dat bepaalde spelers niet hebben gereageerd op een Curaçao-brief van Dick Advocaat. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd