Terug

Volg Vandaag Inside

Go Ahead Eagles knikkert FC Twente uit TOTO KNVB Beker

Go Ahead Eagles knikkert FC Twente uit TOTO KNVB Beker

Unspecified

17 dec 2019, 21:27

Voor FC Twente is het bekertoernooi voorbij. De eredivisionist verloor voor eigen publiek van Go Ahead Eagles, de nummer zes van de eerste divisie: 2-5.

FC Twente begon slecht aan het duel in de tweede ronde van de KNVB-beker. Peet Bijen mocht zich aanrekenen dat FC Twente na 14 minuten al tegen een achterstand van 0-2 aankeek. De verdediger ging in de fout bij de 0-1 van Antoine Rabillard en veroorzaakte ook de strafschop die Jeroen Veldmate benutte.

FC Twente kwam langszij dankzij Aitor Cantalapiedra. De Spanjaard benutte eerst een strafschop en leverde ook de assist op de 2-2 van Bijen. Martijn Berden bracht Go Ahead Eagles in 69e minuut weer op voorsprong. Richard van der Venne tekende acht minuten later voor de 2-4 en bereidde even later ook de 2-5 van Rabillard voor.

Basisploeg

FC Twente startte niet met de sterkste ploeg, met het oog op het competitieduel van vrijdag met RKC Waalwijk. Keito Nakamura bleef op de bank. Javier Espinosa en Haris Vuckic konden als invallers de dreigende uitschakeling ook niet meer voorkomen.

FC Twente, twaalfde in de eredivisie, won de KNVB-beker driemaal. De laatste eindzege was in 2011.

Deel dit artikel

Link gekopieerd