Terug

Volg Vandaag Inside

Go Ahead-aanvoerder doet opvallende suggestie voor nieuwe Ajax-trainer

Go Ahead-aanvoerder doet opvallende suggestie voor nieuwe Ajax-trainer

Unspecified

9 mei 2023, 20:09

Bas Kuipers, aanvoerder van Go Ahead Eagles, heeft in de ESPN-podcast Fresia & Milan parkeren de bus een opvallende suggestie voor het trainerschap bij Ajax gedaan. Volgens de verdediger is George Hagi degene die de Amsterdamse club moet strikken.

De legendarische ex-voetballer was de trainer van Kuipers in zijn tijd bij het Roemeense Viitorul Constanta, waar hij in 2019 een halfjaar onder contract stond. In dat halve jaar heeft de Roemeen een diepe indruk op hem achtergelaten.

"Elke training was alsof we de Champions League-finale speelden", begint Kuipers. "Dat was zo intens, ongekend. Als nu een trainer staat te tieren, dan vind ik het wel prima. Maar dat was ongekend. Het werd heel anders beleefd", vertelt hij lovend.

Ook op tactisch gebied is de linksback onder de indruk van zijn voormalig trainer. "Iedereen luistert naar hem. Qua voetbalinzicht ook, niet normaal. Als ik Ajax was, zou ik hem halen. Oprecht, echt heel goed. Echt een hele goede trainer. Hij komt alleen niet goed weg uit het land. Ik weet ook niet of hij echt goed om kan gaan met sterren, maar zijn denkbeeld over voetbal is ongekend goed. Hij is ook Cruijffiaans natuurlijk, Cruijff is zijn grote idool. Heel mooi, zijn spelopvatting", besluit Kuipers zijn lofzang.

Deel dit artikel

Link gekopieerd