Terug

Volg Vandaag Inside

Glennis Grace weer op vrije voeten na geweldsincident in supermarkt

Glennis Grace weer op vrije voeten na geweldsincident in supermarkt

Unspecified

15 feb 2022, 20:29

Zangeres Glennis Grace is weer op vrije voeten. Volgens de politie in Amsterdam is ze samen met twee medeverdachten, onder wie haar zoon, heengezonden. De drie blijven nog wel verdachte, maar voor het onderzoek is het niet nodig ze langer vast te houden, meldt de politie.

De 43-jarige Glenda Batta, zoals de zangeres voluit heet, zat vast sinds zaterdag. De zangeres werd samen met haar 15-jarige zoon en een derde persoon, naar verluidt een vriend, gearresteerd na een geweldsincident in de Jumbo in de Westerstraat in Amsterdam. De drie worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachten rade, aldus een woordvoerder van de politie.

'Hoewel het hier gaat om een stevige verdenking van een ernstig strafbaar feit, zijn er op dit moment geen juridische mogelijkheden de verdachten nog langer vast te houden. Op een later moment zullen de verdachten zich moeten verantwoorden voor de rechtbank', meldt het Openbaar Ministerie in een persbericht.

Grace zegt dinsdagavond in een statement op Instagram het onderzoek naar het geweldsincident waarbij ze betrokken zou zijn geweest 'met vertrouwen' tegemoet te zien. 'Omdat ik weet dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd', aldus de zangeres. 'Hoewel ik hier graag meer over wil zeggen houd ik in het belang van het onderzoek op dit moment mijn mond. Zodra dat kan geef ik een reactie.'

Volgens een politiewoordvoerder is vastgesteld dat er in totaal zeven personen de supermarkt binnenkwamen en dat er daarna 'fors openlijk geweld' is gepleegd. 'Van de zeven verdachten zijn er nu dus drie aangehouden. Van de overige vier verdachten zijn we nog druk aan het onderzoeken wie zij zijn.'

De officier van justitie heeft de verdachten ook een maatregel opgelegd: ze mogen op dit moment niet in het Jumbo-filiaal en de omgeving komen en geen contact opnemen met de medewerkers van het filiaal.

Johan reageerde maandagavond in VI Vandaag op het nieuws over Glennis Grace. Bekijk zijn reactie in de onderstaande video terug.

Johan reageert op aanhouding: 'Who the fuck is Glennis Grace?’
1:56
Johan reageert op aanhouding: 'Who the fuck is Glennis Grace?’

Deel dit artikel

Link gekopieerd