Terug

Volg Vandaag Inside

'Gewapende man wilde Tim Hofman om het leven brengen'

'Gewapende man wilde Tim Hofman om het leven brengen'

Unspecified

9 okt 2023, 10:56

Een man uit Breda is vorige maand opgepakt nadat hij met een vuurwapen en mes het BNNVARA-gebouw in Hilversum was binnengelopen. Hij verklaarde daar dat hij presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen, dat heeft de omroep maandag bekendgemaakt.

Het incident gebeurde op 6 september in de avond. De man meldde zich bij de beveiliging waarna de politie werd ingeschakeld. Volgens BNNVARA zijn er geen explosieven gevonden, iets wat weekblad Panorama vorige week suggereerde. De verdachte was al eerder die dag in het pand geweest om via de receptie een ontmoeting te regelen met Hofman. Omdat dat niet gelukt was, keerde hij 's avonds terug.

Het is nog niet duidelijk wat zijn motief was. De verdachte is geen ex-werknemer of op andere wijze verbonden aan BNNVARA of een andere omroep. Ook heeft hij niet in het programma BOOS van Tim Hofman gezeten.

BNNVARA-directeur Lonneke van der Zee zegt dat het incident grote indruk heeft gemaakt op de omroep. In een verklaring stelt ze dat de eerste zorg is uitgegaan "naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS. Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo'n ernstig incident."

Tim Hofman laat in een bericht op Instagram van zich horen. "Ik moet zeggen dat ik wel even moet slikken als ik het zo in de krant lees, maar ik ben evengoed blij dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan. Ik leef nog. BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op."

Wie de verdachte precies is, weet ook Hofman niet. Ook kan de presentator niets zeggen over hoe de man "het voor zich zag" en wat zijn motieven waren. "Dat komt wellicht later", aldus Hofman.

Deel dit artikel

Link gekopieerd