Gestaakte wedstrijd moet worden uitgespeeld: Sparta voor 6 minuten naar Arnhem

8 mrt 2022, 20:34

Het restant van het gestaakte duel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam in de Eredivisie wordt uitgespeeld. Dat is dinsdag bepaald door het bestuur betaald voetbal van de KNVB, dat afging op de bevindingen van de onafhankelijke aanklager betaald voetbal. De nieuwe speeldatum wordt zo snel als mogelijk vastgesteld, meldt de KNVB.

Het duel in stadion Gelredome in Arnhem werd afgelopen vrijdag met nog ruim zes minuten blessuretijd op de klok gestaakt. Sparta leidde met 1-0 toen er eerst een supporter op het veld kwam. Arbiter Rob Dieperink staakte het duel in de tweede minuut van de blessuretijd aanvankelijk tijdelijk omdat doelman Maduka Okoye een drinkbeker tegen zijn hoofd had gekregen. Vervolgens werd er vanuit de tribune met meest fanatieke fans van de thuisclub een vuurwerkbom gegooid en gingen supporters van Vitesse nog met elkaar op de vuist.

'Bij een gestaakte wedstrijd bekijkt de aanklager betaald voetbal of er schuld is aan het niet uitspelen van de wedstrijd. In dit geval is de aanklager van mening dat dit niet het geval is', meldt de KNVB. 'Nadat de scheidsrechter de wedstrijd had stilgelegd vanwege ernstige wanordelijkheden die ook het veld bereikten, gaf Sparta aan zich niet veilig te voelen om verder te voetballen. De scheidsrechter heeft vervolgens de belangen van alle betrokkenen afgewogen en zelfstandig de keuze gemaakt om de wedstrijd definitief te staken.'

Het restant van de wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek, laat de KNVB weten. Verder worden de resterende minuten gespeeld onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden als ten tijde van de wedstrijd vrijdag.