Terug

Volg Vandaag Inside

'Gerard Piqué staat voor spectaculaire terugkeer als profvoetballer'

'Gerard Piqué staat voor spectaculaire terugkeer als profvoetballer'

Unspecified

5 jan 2023, 09:40

Gerard Piqué keert mogelijk terug als profvoetballer. Dat meldt de Spaanse sportkrant Relevo. De 35-jarige verdediger, die in november plotseling aankondigde te stoppen met voetballen, hoopt zijn rentree te maken bij FC Andorra, waar hij eigenaar en voorzitter van is.

Piqué verraste de voetbalwereld begin november door aan te kondigen dat hij tijdens het seizoen abrupt wilde stoppen met voetballen. De Catalaan was jarenlang een vaste waarde bij Barcelona, maar had onder Xavi geen basisplaats meer. In zijn laatste duel voor Barcelona pakte Piqué - notabene als wisselspeler - een rode kaart, en kreeg hij een schorsing van vier wedstrijden opgelegd.

Of Piqué binnenkort te bewonderen is in het shirt van FC Andorra, is nog even afwachten. De verdediger wil voor het minimumsalaris gaan spelen, maar dat staat de Spaanse bond niet toe. De regels schrijven voor dat spelers een representatief salaris moeten krijgen.

Voor een miljoenensalaris gaan, is ook geen optie voor Piqué en FC Andorra. De club uit LaLiga2 werkt met een plafond van 6,529 miljoen euro, en heeft geen ruimte om de Catalaan een representatief salaris te bieden.

Mogelijk zou een huurdeal tussen FC Barcelona en FC Andorra uitkomst kunnen bieden. Piqué staat nog altijd onder contract bij Barcelona, en zou mogelijk verhuurd kunnen worden aan de Andorrese voetbalclub. Die mogelijkheid wordt nu onderzocht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd