Terug

Volg Vandaag Inside

Geplaagd Leverkusen drie weken zonder Sinkgraven

Geplaagd Leverkusen drie weken zonder Sinkgraven

Unspecified

4 mrt 2021, 13:40

Peter Bosz moet het bij Bayer Leverkusen tot aan de interlandperiode doen zonder Daley Sinkgraven. De 25-jarige Nederlander heeft een spierscheuring opgelopen tijdens de training. Volgens de medische staf van de Duitse club staat Sinkgraven zo'n drie weken aan de kant.

De oud-speler van sc Heerenveen en Ajax kwam dit seizoen achttien keer in actie in de Bundesliga. De laatste weken zat Sinkgraven in de Duitse competitie op de bank, in de Europa League kwam hij wel in actie. Bayer Leverkusen werd vorige week in de eerste knock-outronde uitgeschakeld door Young Boys, dat het nu gaat opnemen tegen Ajax.

Sinds de winterstop presteert Leverkusen teleurstellend. De ploeg van Bosz zakte weg uit de top van de Bundesliga, werd door vierdeklasser Rot-Weiss uitgeschakeld in de beker en de personele problemen voor de trainer worden ook steeds groter. Zo liep Timothy Fosu-Mensah afgelopen weekeinde een zware knieblessure op. Voor de drievoudig international van Oranje is het seizoen daardoor al voorbij.

Leverkusen, gezakt naar de zesde plaats in de Duitse voetbalcompetitie, speelt zaterdag uit tegen Borussia Mönchengladbach. Duitse media reppen over een laatste kans voor Bosz, maar volgens technisch directeur Rudi Völler is dat "onzin". Völler: "Dit is geen finale voor onze trainer. Feit is wel dat momenteel veel dingen niet goed gaan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd