Terug

Volg Vandaag Inside

Gemeente Amsterdam reageert met fel statement op 'ongekend dieptepunt' PSV-fans

Gemeente Amsterdam reageert met fel statement op 'ongekend dieptepunt' PSV-fans

Unspecified

5 nov 2022, 13:40

Het spandoek van PSV-supporters voor de woning van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is "een ongekend dieptepunt". Dat stelt de Amsterdamse gemeenteraad en college van B&W zaterdag in een statement.

De aanhangers van de Eindhovenaren worden komende zondag geweerd in de Johan Cruijff Arena, vanwege eerdere ongeregeldheden. Als reactie daarop zijn enkele PSV-supporters afgereisd naar de woning van Halsema. Uit beelden op sociale media blijkt dat de fans een spandoek hebben opgehangen met de tekst:

"Van supporters pesten wordt je blij, Je zoon is een crimineel, niet wij"

In een verklaring gemeenteraad en college van B&W veroordelen zij de actie ten strengste. "De woning waar haar kinderen opgroeien en waar ze als gezin samen leven. Deze actie is een ongekend dieptepunt en gaat ver over de grenzen heen van wat wij acceptabel vinden. Onze burgemeester is een publiek figuur met een publieke taak. Kritiek en discussie horen bij haar werk. Dat is iets anders dan op laffe en intimiderende wijze haar gezin erbij te slepen. Wij staan voor onze burgemeester en roepen iedereen op haar privéleven te respecteren en met rust te laten", aldus Daan Wijnants en Marjolein Moorman in een gezamenlijke reactie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd