Terug

Volg Vandaag Inside

'Geen Kuip, maar weer Boedapest voor return Liverpool - Leipzig'

'Geen Kuip, maar weer Boedapest voor return Liverpool - Leipzig'

Unspecified

2 mrt 2021, 11:12

De return in de achtste finales van de Champions League tussen Liverpool en RB Leipzig wordt volgende week waarschijnlijk ook in Boedapest gespeeld. Vanwege reisrestricties en overheidsmaatregelen troffen beide ploegen elkaar twee weken geleden ook al in de Hongaarse hoofdstad. Liverpool informeerde onder meer bij De Kuip in Rotterdam of het daar de 'thuiswedstrijd' kon spelen, maar dat bleek niet mogelijk.

Een woordvoerder van Feyenoord bevestigt dat enkele weken geleden het verzoek is gedaan om De Kuip te gebruiken voor dit Champions League-duel. Aangezien momenteel in Nederland een vliegverbod van kracht is voor vliegtuigen met passagiers uit Groot-Brittannië, is Rotterdam geen optie. Liverpool overwoog ook naar de Italiaanse stad Udine uit te wijken, maar volgens de Britse krant The Times viel de keuze uiteindelijk weer op Boedapest. Daar werd op 16 februari ook de 'thuiswedstrijd' van RB Leipzig gespeeld. Liverpool won in de Puskás Arena met 2-0. De return is volgende week woensdag.

De Europese voetbalbond UEFA heeft Liverpool gevraagd om een alternatieve locatie te vinden, aangezien de spelers van de Duitse club Leipzig bij terugkeer twee weken in quarantaine zouden moeten als de wedstrijd in Engeland wordt gespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd