Terug

Volg Vandaag Inside

Geen animo voor Oranje-fanzone in Doha: KNVB schrapt feest voor hele WK

Geen animo voor Oranje-fanzone in Doha: KNVB schrapt feest voor hele WK

Unspecified

23 nov 2022, 09:30

De KNVB zet een streep door het feest voor Oranje-supporters in Doha, voorafgaand aan de wedstrijden van het Nederlands elftal. Op de internationale fanzone in het Al Bidda Park was een speciale hoek ingericht, maar daar kwamen maandag tegen Senegal bijna geen supporters op af.

De traditionele fanwalk gaat vrijdag, als Nederland tegen Ecuador speelt, wel door. Supporters van Oranje lopen dan in een grote stoet achter een Oranje-bus aan richting het stadion.

"Op het fanplein hadden we een ontmoetingsplaats voor Oranje-fans", aldus een woordvoerder van de KNVB. "De supporters die overdag op het fanplein waren, konden hier verzamelen en zo lopend en met de bus afreizen naar de start van de fanwalk. Het scheelt iedereen extra reistijd als we direct bij het startpunt van de fanwalk afspreken. Dat verzamelpunt verplaatsen we dus naar de start van de fanwalk."

In de speciale Oranje-hoek op de internationale fanzone, met Oranje-vlaggen, draaide een dj maandag muziek. Supporters waren er bijna niet. Wat ook meespeelt, is dat op de internationale fanzone pas vanaf 19.00 uur (plaatselijke tijd) alcohol te verkrijgen is. Op dat tijdstip begon de wedstrijd van Oranje tegen Senegal en ook tegen Ecuador is de aftrap vrijdag om 19.00 uur.

Voor de fanwalk was wel belangstelling. Tegen Senegal liepen tussen de 700 en 1000 Nederlandse supporters mee. Oranje wordt in de groepsfase per duel door 3000 supporters gesteund in Qatar.

Voor De Oranjewinter schreef Marcel van Roosmalen op geheel eigen wijze een column over de Nederlandse fans in Qatar. Kijk het fragment hieronder terug!

'Nederland wordt vertegenwoordigd door klagende fans met een klomp op hun hoofd'
2:19
'Nederland wordt vertegenwoordigd door klagende fans met een klomp op hun hoofd'

Deel dit artikel

Link gekopieerd