Terug

Volg Vandaag Inside

Gakpo biedt PSV hoop voor de return tegen Benfica

Gakpo biedt PSV hoop voor de return tegen Benfica

Unspecified

18 aug 2021, 22:52

PSV heeft nog alle kans zich als tweede Nederlandse club voor de groepsfase van de Champions League te plaatsen. In Lissabon leed de formatie van coach Roger Schmidt in de play-offs een kleine nederlaag: 2-1. PSV liet zelfs meerdere mogelijkheden liggen om met een gelijkspel weg te gaan uit het voor een derde gevulde Estádio da Luz.

Halverwege leidde de thuisclub met 2-0. Rafa Silva scoorde al na 10 minuten, door de bal net voor het uitgestoken been van doelman Joël Drommel in de hoek te schuiven. De voorzet was van Roman Jaremtsjoek, de Oekraïner die op het Europees kampioenschap nog scoorde tegen Nederland. Vlak voor rust viel de tweede treffer. De Duitser Julian Weigl kon van dichtbij raak schieten, nadat de centrale verdediger Nicolás Otamendi een hoekschop met het hoofd had verlengd.

Dat gebeurde net in een fase dat PSV wat meer ging aandringen, mede door enkele goede acties op de flank van Noni Madueke. Na bijna een half uur knalde Eran Zahavi de bal fraai achter keeper Odisseas Vlachodimos, maar de Israëlische spits stond buitenspel. Ook was er een aardige inzet van Cody Gakpo, die werd gekeerd door de Griekse doelman. Verder kon Zahavi net niet intikken na een pass van Madueke.

PSV begon goed aan de tweede helft, wat in de 52e minuut tot de 2-1 leidde. Gakpo mocht tientallen meters met de bal dribbelen, om vervolgens van buiten het zestienmetergebied te scoren. Daarvoor had Vlachodimos maar net kunnen redden bij een kopbal van Marko van Ginkel, na een pass van Mario Götze. Ook Götze zelf, Zahavi en opnieuw Gakpo waren daarna dicht bij de gelijkmaker.

De return is komende dinsdag in Eindhoven. Eerder in de voorronde schakelde PSV het Turkse Galatasaray en het Deense Midtjylland uit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd