Terug

Volg Vandaag Inside

Frits Barend neemt het op voor Onana: ‘Wat zou jij dan doen?’

Frits Barend neemt het op voor Onana: ‘Wat zou jij dan doen?’

Unspecified

29 okt 2021, 14:23

Onlangs werd bekend dat Ajax de onderhandelingen met André Onana over een contractverlenging heeft afgekapt. Onana zou zijn aflopende contract niet willen verlengen. Daardoor dreigt Ajax de doelman aan het einde van het seizoen te verliezen zonder dat er een transfersom voor hem wordt betaald. Frits Barend, donderdag aanwezig bij HLF8, lijkt enigszins begrip te hebben voor het besluit van de Kameroense doelman.

‘Iedereen vergeet dat Onana een Afrikaanse voetballer is’, zegt Barend aan tafel bij Johnny de Mol. ‘Hij voetbalt niet alleen voor zichzelf maar voor een heel dorp. Dus als die jongen een contract kan krijgen waardoor hij bij wijze van spreken een heel dorp de komende twintig jaar lang eten en educatie kan geven…wat zou jij dan doen?’

‘Luis Suárez is ook zo’n speler’, weet de journalist. ‘Die speelt voor een hele buurt. Een hele buurt is beter geworden van Suárez. Dat mag je die jongens niet kwalijk nemen, ik vind het alleen maar heel mooi.’

De goed ingevoerde Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano meldde vorige maand dat Onana dichtbij een transfervrije overgang naar Internazionale zou zijn, maar volgens diens zaakwaarnemer is van een akkoord geen sprake.

Ajax maakte donderdag bekend dat Onana weer mag aansluiten bij de A-selectie. De doelman mocht begin september, vooruitlopend op het einde van zijn dopingschorsing, de training weer hervatten. Dat moest Onana wel bij Jong Ajax doen, omdat hij zijn aflopende contract niet wil verlengen. Nu Maarten Stekelenburg vanwege een zware blessure de rest van het seizoen is uitgeschakeld, heeft de clubleiding besloten om Onana toch weer over te hevelen naar de selectie van trainer Erik ten Hag. De schorsing van Onana loopt volgende week donderdag (4 november) af. Vanaf dan mag hij ook weer wedstrijden spelen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd