Terug

Volg Vandaag Inside

Fraser vertrekt na dit seizoen bij Sparta

Fraser vertrekt na dit seizoen bij Sparta

Unspecified

1 feb 2022, 10:17

Sparta Rotterdam neemt aan het einde van het seizoen afscheid van trainer Henk Fraser. De 55-jarige coach is bezig aan zijn vierde seizoen op Het Kasteel. Onder zijn leiding promoveerde de club aan het einde van het seizoen 2018-19 naar de Eredivisie, waarin het momenteel zestiende staat.

'Ik werk al 3,5 jaar bij een prachtige club en van die periode zijn we drie seizoenen heel succesvol geweest met een promotie die ik nooit zal vergeten, een elfde plaats en vorig seizoen zelfs een achtste plaats en kwalificatie voor de play-offs', kijkt Fraser terug op de website van Sparta. 'Dit seizoen gaat het moeizamer, maar ik heb samen met mijn staf de volledige motivatie om Sparta naar een goed einde van het seizoen te brengen.'

Fraser had nog een doorlopend contract maar maakt gebruik van een clausule om eerder te kunnen stoppen. In december twijfelde hij al over doorgaan bij de Rotterdamse Eredivisionist nadat technisch directeur Henk van Stee na een bestuurlijk conflict was vertrokken. Fraser had een goede band met Van Stee, die hem in 2018 had overgehaald voor Sparta te kiezen. Naast zijn werk bij Sparta is Fraser actief als assistent-bondscoach van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. In het najaar vindt in Qatar het WK voetbal plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd