Terug

Volg Vandaag Inside

Frans Timmermans: 'Ik wil premier worden'

Frans Timmermans: 'Ik wil premier worden'

Unspecified

20 juli 2023, 13:41

Frans Timmermans heeft zich donderdagochtend gemeld als kandidaat-lijsttrekker voor de gezamenlijke fractie van PvdA/GroenLinks. Aan de NOS laat hij nu volmondig weten ook premier te willen worden.

"Ik wil premier worden omdat ik denk dat we samen op een andere manier politiek kunnen bedrijven dan de afgelopen jaren is gebeurd." Timmermans denkt ook dat de politiek er weer voor kan zorgen dat de markt in dienst staat van mensen in plaats van andersom. Ook denkt hij dat de samenleving "eerlijker" kan worden vormgegeven. "Ik geloof daarin en ik denk ook dat Nederland daar heel erg aan toe is."

Mocht de gezamenlijke fractie in de oppositie belanden, dan zal Timmermans als fractievoorzitter de gezamenlijke fractie in de Tweede Kamer met veel plezier en toewijding willen leiden. "Maar ik hoop dat Nederlanders mij het vertrouwen geven dat ik leiding kan geven aan een kabinet dat Nederland écht op de rails gaat zetten."

Kuiken en Klaver blij met Timmermans

PvdA'ers en GroenLinksers reageren positief op de kandidatuur van Timmermans. Fractievoorzitter Attje Kuiken zegt op Twitter er heel blij mee te zijn. "Mijn grote steun voor zijn kandidatuur." Ook fractievoorzitter van GroenLinks Jesse Klaver heeft gereageerd op Twitter. "We hebben deze verkiezingen de unieke kans om de koers van Nederland te veranderen en een nieuw tijdperk in te luiden. Frans Timmermans is daar absoluut de perfecte premier voor."

Rutger Castricum had eerder een duidelijke mening over Frans Timmermans als mogelijke premier van Nederland. Bekijk het in onderstaande video!

Rutger: 'Je moet er toch niet aan denken dat Frans Timmermans onze premier wordt?'
1:22
Rutger: 'Je moet er toch niet aan denken dat Frans Timmermans onze premier wordt?'

Deel dit artikel

Link gekopieerd