Terug

Volg Vandaag Inside

Frankrijk in shock: staatssecretaris staat op de cover van de Playboy

Frankrijk in shock: staatssecretaris staat op de cover van de Playboy

Unspecified

3 apr 2023, 19:33

Frankrijk staat op z'n kop nu staatssecretaris Marlène Schiappa deze week op de cover van de Playboy verschijnt. De editie komt donderdag uit, maar de voorpagina is al uitgelekt.

Schiappa heeft niet naakt geposeerd, maar toch zorgt de shoot in Frankrijk voor veel consternatie. Op de foto op de voorpagina draagt de staatssecretaris een witte, diep uitgesneden jurk. Opvallend is de tattoo '49.3', een verwijzing naar het grondwetsartikel waarmee Macron de pensioenwet heeft doorgedrukt. Op andere foto’s zou Schiappa "sexy poseren met de Franse vlag op de achtergrond."

De staatsecretaris accepteerde de interviewaanvraag van Playboy, omdat ze in een artikel uitgebreid aan het woord komt over femicide, feminisme, de positie van vrouwen in Afghanistan, abortus, literatuur en politiek in het algemeen.

De fotoshoot leidt in Frankrijk tot een storm van kritiek, onder meer van premier Élisabeth Borne. Zij zou Schiappa hebben opgebeld en de shoot "niet gepast" hebben genoemd, "al helemaal niet op dit moment," verwijzend naar de onrust over de pensioenhervorming van Macron. Doorgaans moet de premier toestemming geven voor interviews met bewindslieden, maar van het interview in de Playboy schijnt niemand iets te hebben geweten. Kamerleden uit de oppositie noemden de publicatie "een wanhopige poging de aandacht af te leiden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd