Terug

Volg Vandaag Inside

Frankrijk-doelman Lloris weigert mogelijk OneLove-band te dragen tijdens WK Qatar

Frankrijk-doelman Lloris weigert mogelijk OneLove-band te dragen tijdens WK Qatar

Unspecified

15 nov 2022, 00:00

Hugo Lloris weet nog niet of hij de OneLove-band zal dragen tijdens het WK in Qatar. De doelman van Frankrijk vindt dat de cultuur van Qatar gerespecteerd dient te worden. Dat vertelde hij tijdens de laatste persconferentie.

Bondsvoorzitter Noël Le Graët heeft al eerder in een interview met L'Équipe gezegd dat hij aan Lloris zou vragen om de aanvoerdersband in regenboogkleuren níet te dragen, omdat hij wil dat Frankrijk respect toont naar het gastland. Die band staat voor iedere vorm tegen discriminatie en onrecht, maar de originele regenboog is in eerste instantie het symbool van de LGBTQ-gemeenschap, echter is homoseksualiteit in Qatar verboden.

Doelman Lloris reageerde als volgt tijdens de persconferentie, die nog geen definitief besluit heeft genomen: "Natuurlijk heb ik mijn eigen persoonlijke mening, en die komt enigszins overeen met die van de president. "Als we in Frankrijk buitenlanders verwelkomen, willen we ze vaak door onze regels na te leven en onze cultuur te respecteren - en ik zal hetzelfde doen als ik naar Qatar ga. Of ik het nu eens ben of niet met hun ideeën, daar moet ik respect voor tonen."

Van Dijk

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk heeft al eerder aangegeven dat hij 'met trots' de OneLove-band zal dragen tijdens het WK in Qatar. "Ja, zeker. Want het heeft een mooie betekenis", zei Van Dijk. "Dat er één liefde is en geen onderscheid. Ik ga die band met trots dragen."

Noa Vahle laat zich niet afschrikken door de verhalen dat Qatar heel vrouwonvriendelijk zou zijn, dat zei ze eerder in Vandaag Inside. Bekijk het terug in de onderstaande video.

Noa Vahle laat zich niet afschrikken door vrouwonvriendelijk Qatar: 'Dan ga ik juist!'
1:11
Noa Vahle laat zich niet afschrikken door vrouwonvriendelijk Qatar: 'Dan ga ik juist!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd