Terug

Volg Vandaag Inside

Frank Arnesen belde tevergeefs met vader Eriksen: 'Hij is een echte Ajax-jongen'

Frank Arnesen belde tevergeefs met vader Eriksen: 'Hij is een echte Ajax-jongen'

Unspecified

3 feb 2022, 10:28

Frank Arnesen heeft afgelopen periode een poging gewaagd om de destijds transfervrije Christian Eriksen naar Rotterdam te halen, zo bevestigt hij tegenover het AD. De technisch directeur van Feyenoord hoopte de oud-Ajacied te kunnen verleiden tot een overgang, maar wist op voorhand ook dat het een lastig verhaal ging worden.

Eriksen had de clubs voor het uitkiezen nadat zijn contract bij Inter was vernietigd. Het leek voor de Deen een uitgelezen mogelijkheid om terug te keren bij zijn oude liefde Ajax, maar daar stak Marc Overmars een stokje voor. 'Wij hebben heel veel spelers die op het middenveld kunnen spelen of nog door moeten breken. Dan blokkeert het misschien net een aantal jongens', vertelde de directeur voetbalzaken.

Hoewel de Amsterdammers geen heil zagen in een comeback van Eriksen, hoopte Arnesen op een stunt. 'Ik heb zijn vader gebeld. Maar vooral om er zeker van te zijn dat we geen buitenkans lieten lopen. Maar dat lag op voorhand natuurlijk al moeilijk, hij is een echte Ajax-jongen.'

Ook PSV schijnt contact gezocht te hebben met de Deen, maar vingen bot bij zijn management. Uiteindelijk koos Eriksen voor een rentree in de Premier League bij Brentford.

Deel dit artikel

Link gekopieerd