Terug

Volg Vandaag Inside

Formule 1 komt in 2023 naar Las Vegas en maakt circuit bekend

Formule 1 komt in 2023 naar Las Vegas en maakt circuit bekend

Unspecified

31 mrt 2022, 08:25

De Formule 1 keert volgend jaar terug in Las Vegas. Voor het eerst sinds 1982 huisvest het Amerikaanse gokparadijs in 2023 weer een grand prix. De coureurs racen op een zaterdagavond in november dan onder meer over The Strip en langs beroemde plekken als de Bellagio-fonteinen en Caesars Palace.

'Voor de Formule 1 is geen betere plek om te racen dan in dé entertainmenthoofdstad van de wereld', zegt directeur Stefano Domenicali. 'We kunnen niet wachten tot we volgend jaar in Las Vegas zijn.'

De GP van Las Vegas wordt de derde grand prix op de Formule 1-kalender in de Verenigde Staten, naast de races in Austin en Miami. Dit jaar wordt op 8 mei de eerste GP van Miami verreden.

Las Vegas organiseerde in 1981 en 1982 twee Formule 1-races op de parkeerplaats van Caesars Palace, maar verdween daarna weer van de kalender. Volgend jaar wordt een circuit aangelegd op en om de wereldberoemde Strip, de boulevard waar veel bekende hotels en casino's staan. Het circuit wordt 6,12 kilometer en telt drie lange rechte stukken en veertien bochten. Naar verwachting halen de Formule 1-auto's hierop een topsnelheid van 342 kilometer per uur. De race wordt niet zoals gebruikelijk op een zondag verreden, maar op zaterdagavond.

'Dat we nu een derde race in de VS krijgen, laat de groei van onze sport zien', aldus Domenicali. De Formule 1 heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in de Verenigde Staten, mede door de Netflix-serie Drive to Survive en het succes van de races in Austin. De publieke belangstelling voor de GP in Miami is ook groot.

'De coureurs gaan hier op een van de meest iconische circuits ter wereld rijden', zegt Steve Hill van de lokale organisatie in Las Vegas. 'Deze stad is de grootste arena op aarde.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd