Terug

Volg Vandaag Inside

Foggia blikt terug: 'Noppert rookte als een schoorsteen, dronk bier en zong mee met Ultra's'

Foggia blikt terug: 'Noppert rookte als een schoorsteen, dronk bier en zong mee met Ultra's'

Unspecified

24 nov 2022, 00:00

Andries Noppert heeft in zijn tijd bij Foggia een goede indruk achtergelaten. In 2018 en 2019 was de huidige nummer één van het Nederlands elftal nog reservedoelman bij de Italiaanse club.

Keeperstrainer Nicola Dibitonto heeft nog altijd contact met Noppert. "Toen hij in Foggia aankwam, had hij moeite om zijn draai te vinden", blikt Dibitonto terug in gesprek met de NOS. "De taal, de cultuur, maar ook het voetbal dat in de Serie B gespeeld werd, werkelijk alles was anders dan hij in Nederland gewend was."

"Oh ja: hij rookte ook nog als een schoorsteen", vervolgt Dibitonto. "Ik herinner me dat hij 's nachts in Palermo ooit een sigaret opstak in zijn hotelkamer. Ging ineens het brandalarm af."

Volgens de Italiaanse journalist Antonio Monaco kreeg Noppert al snel een bijnaam: Il Grattacielo, oftwewel De Wolkenkrabber. "Hij is een jongen die het leven van de zonnige kant bekijkt", vertelt Monaco. "Een harde werker, iemand die nooit opgeeft. Een speler die bier drinkt en meezingt met de Ultra's, ook al spreekt hij nauwelijks hun taal. Daar houden de supporters van Foggia van", aldus de Italiaanse journalist.

Johan heeft mooie woorden over voor Noppert, die maandagavond zijn debuut maakte voor het Nederlands Elftal tegen Senegal. Bekijk het in de video hieronder.

Johan lovend over onervaren Noppert: 'Hij heeft het gewoon foutloos gedaan!'
2:36
Johan lovend over onervaren Noppert: 'Hij heeft het gewoon foutloos gedaan!'Deel dit artikel

Link gekopieerd