Terug

Volg Vandaag Inside

Fluit scheidsrechter Björn Kuipers voor 10.000 euro geveild

Unspecified

13 aug 2021, 11:43

De fluit van de inmiddels gestopte voetbalscheidsrechter Björn Kuipers heeft bij een veiling 10.100 euro opgebracht. De arbiter uit Oldenzaal, die in de zomer actief was in de finale van het Europees kampioenschap, nam vorige week afscheid in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV. Het winnende bod werd uitgebracht door de erotische webshop Easytoys.

538-dj Wietze de Jager belde hem en vroeg wat hij met zijn fluitje ging doen. Samen kwamen zij op het idee om de fluit te veilen voor het goede doel. Kuipers startte de veiling afgelopen maandag via 538. De opbrengst gaat volledig naar Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis.

Kuipers was blij met het resultaat. 'Ik vind het gewoon bizar, echt geweldig. Geweldig dat jullie dit hebben bedacht', zei hij tegen Radio 538. 'Ik denk dat het Emma Kinderziekenhuis er erg blij mee is en alle kinderen die hele goede hulp krijgen. Supergaaf.' Kuipers had nog een extraatje voor de koper. 'Ik doe er ook het shirt bij dat ik in de wedstrijd heb gedragen', meldde hij.

Credits: De 538 Ochtendshow

Deel dit artikel

Link gekopieerd