Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA verbiedt ook 'love' in WK-shirt Belgische voetballers

FIFA verbiedt ook 'love' in WK-shirt Belgische voetballers

Unspecified

21 nov 2022, 20:58

De mondiale voetbalbond FIFA heeft België opgedragen om het woord 'love' te verwijderen uit de binnenkant van een van de shirts voor het WK. In het witte uitshirt van de Rode Duivels stond aan de binnenzijde van de kraag 'love'. De FIFA verbiedt het de Belgen echter om daarmee te voetballen in Qatar.

"Het is triest, maar de FIFA laat ons geen keuze", zegt directeur Peter Bossaert van de Belgische voetbalbond. De Belgen plakken nu een sticker over het woord love. Volgens een woordvoerder van de ploeg speelt België de drie groepswedstrijden in het traditionele rode thuisshirt.

Het was de bedoeling dat aanvoerder Eden Hazard in Qatar de OneLove-band zou dragen, net als de captains van zes andere deelnemers, onder wie Virgil van Dijk van het Nederlands elftal. De FIFA liet maandagochtend echter weten dat de aanvoerders direct een gele kaart krijgen als ze de OneLove-band dragen. De zeven bonden besloten daarom van de actie af te zien.

De organisatie van de Belgische voetbalcompetitie riep alle clubs die op het tweede niveau spelen op om komend weekeinde regenboogbanden te dragen. "In tegenstelling tot de FIFA willen wij die boodschap met onze clubs eendrachtig uitdragen", aldus de Pro League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd