Terug

Volg Vandaag Inside

'FIFA komt met buitengewone transferwindow voor 200 buitenlandse spelers in Rusland'

'FIFA komt met buitengewone transferwindow voor 200 buitenlandse spelers in Rusland'

Unspecified

7 mrt 2022, 15:40

De FIFA zal op zeer korte termijn een buitengewone transferwindow gaan instellen voor buitenlandse spelers in de Russische competitie. Dat meldt Voetbal International maandag. Voetballers krijgen de mogelijkheid om Rusland op huurbasis te verlaten, waarna zij kunnen terugkeren als de rust in het land is teruggekeerd.

Bijna twee weken terug vielen de Russen buurland Oekraïne binnen, waarna de ontwikkelingen elkaar in razendsnel tempo opvolgden. Rusland wordt op vele fronten compleet buitengesloten, waaronder de sport. Zodoende is Spartak Moskou uit de Europa League gehaald en is de Champions League-finale verplaatst van Sint-Petersburg naar Parijs.

De internationale voetbalbond gaat nu een stap verder door spelers in Rusland de mogelijkheid te geven om op huurbasis te verkassen. Zij zouden dan hun contracten kunnen opschorten bij hun huidige club in Rusland om zichzelf vervolgens te laten overschrijven naar een ander land. Voetbal International weet dat deze voetballers in juni waarschijnlijk dan weer terug moeten naar hun oorspronkelijke werkgever in Rusland.

In totaal zou het gaan om zo'n 200 buitenlandse voetballers in Rusland. Prominente Nederlanders in Rusland zijn Quincy Promes (Spartak Moskou) en Gyrano Kerk (Lokomotiv Moskou).

Deel dit artikel

Link gekopieerd