Terug

Volg Vandaag Inside

FIFA: aandacht voor inclusie en diversiteit bij opening WK

FIFA: aandacht voor inclusie en diversiteit bij opening WK

Unspecified

20 nov 2022, 11:30

Para-atleet Ghanim Al-Muftah en de Qatarese zangeres Dana zullen tijdens de openingsceremonie van het controversiële WK voetbal in Qatar "een dialoog op gang brengen over inclusie en diversiteit". Dat meldt wereldvoetbalbond FIFA enkele uren voor de aftrap van het toernooi met de wedstrijd van het gastland tegen Ecuador om 17.00 uur.

Belangrijke gasten bij de dertig minuten durende show in het Al Bayt Stadium zijn ook de Qatarese zanger Fahad Al Kubaisi en de Zuid-Koreaanse popster Jung Kook, die het officiële WK-lied "Dreamers" ten gehore zullen brengen. "Het thema van de openingsceremonie is het samenbrengen van alle mensen, het overbruggen van verschillen tussen de mensheid, respect en inclusie", aldus de FIFA.

De Britse zangeres Dua Lipa had onlangs nog uitgelegd dat zij geen plannen had om op te treden tijdens de openingsceremonie van het omstreden toernooi nadat er geruchten waren dat zij daar zou zingen. "Ik kijk ernaar uit om Qatar te bezoeken wanneer het land alle mensenrechtenbeloften is nagekomen die het heeft gedaan toen het werd aangewezen om het WK te organiseren", aldus Dua Lipa.

Deel dit artikel

Link gekopieerd