Terug

Volg Vandaag Inside

FIA bevestigt dat Grand Prix van Saudi-Arabië doorgaat

FIA bevestigt dat Grand Prix van Saudi-Arabië doorgaat

Unspecified

26 mrt 2022, 10:53

De leiding van de Formule 1 en autosportfederatie FIA hebben in een gezamenlijk statement duidelijk gemaakt dat de Grand Prix van Saudi-Arabië doorgaat. De mededeling volgt na een reactie van directeur Stefano Domenicali van de Formule 1, die vrijdagavond laat al liet weten dat de race niet wordt afgelast.

Domenicali sprak vrijdagavond uren met bezorgde coureurs en teambazen, na een raketaanval op een oliedepot in de buurt van het circuit in Djedda. Volgens hem hebben de plaatselijke autoriteiten de veiligheid van iedereen gegarandeerd. De Formule 1 en FIA bevestigen dat in een statement.

Zaterdagochtend waren er vanaf het circuit nog steeds rookwolken te zien rond de plek waar de aanslag heeft plaatsgevonden. De derde vrije training begint zaterdag om 15.00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie gaat vanaf 18.00 uur van start.

Rebellen uit Jemen voerden vrijdag tijdens de eerste vrije training een raketaanval uit op een complex van het staatsoliebedrijf Aramco, op zo'n 10 kilometer afstand van het circuit. Een dikke rookwolk verspreidde zich door de lucht en was goed te zien vanaf het stratencircuit in Djedda.

Max Verstappen was tijdens de eerste vrije training een van de eersten die merkte dat er wat aan de hand was. 'Het ruikt verbrand. Is dat mijn auto?', riep de wereldkampioen van Red Bull via de radio naar de pits.

Deel dit artikel

Link gekopieerd