Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoorder Szymanski met Polen naar WK in Qatar

Feyenoorder Szymanski met Polen naar WK in Qatar

Unspecified

10 nov 2022, 15:47

Polen gaat met één speler uit de Eredivisie naar het WK in Qatar. Bondscoach Czeslaw Michniewicz selecteerde aanvallende middenvelder Sebastian Szymanski van Feyenoord. Verdediger Pawel Bochniewicz van sc Heerenveen en middenvelder Kacper Kozlowski van Vitesse maakten deel uit van de voorlopige selectie, maar voor hen had de bondscoach geen plek in zijn definitieve groep van 26 spelers.

Polen gaat naar Qatar met drie keepers, negen verdedigers, tien middenvelders en vier aanvallers. Aanvoerder en topschutter Robert Lewandowski (FC Barcelona) voert de selectie aan. Oud-Ajacied Arek Milik maakt ook deel uit van de groep.

Feyenoord huurt de 23-jarige Szymanski van de Russische club Dinamo Moskou. De Poolse international is de laatste weken een vaste waarde in het elftal van trainer Arne Slot. In elf wedstrijden in de Eredivisie maakte hij vier doelpunten.

Polen zit in groep C en heeft Mexico (22 november), Zuid-Korea (26 november) en Argentinië (30 november) als tegenstanders. De Oost-Europese ploeg strandde vier jaar geleden op het WK in Rusland in de groepsfase.

Deel dit artikel

Link gekopieerd