Feyenoord zet tien man van FC Twente met 2-0 opzij

9 okt 2022, 17:01

Feyenoord heeft na na een aantal tegenvallende resultaten weer eens een overwinning geboekt. De ploeg van trainer Arne Slot was in De Kuip met 2-0 te sterk voor FC Twente, dat de hele tweede helft met tien man moest voetballen. In de blessuretijd van de eerste helft werd aanvaller Václav Cerny met rood van het veld gestuurd.

Feyenoord was kort daarvoor op voorsprong gekomen via Orkun Kökcü. De aanvoerder schoot vanaf zo'n 25 meter in de korte hoek langs keeper Lars Unnerstall, die de bal nog wel beroerde, maar niet uit zijn doel kon houden. Na ruim een uur spelen verdubbelde Dávid Hancko de voorsprong. De Slowaakse verdediger kopte raak nadat een lage voorzet van Quinten Timber via Unnerstall bij hem was beland.

De ploeg van Slot was vorige week niet verder gekomen dan 1-1 tegen NEC en had daarvoor met 4-3 verloren bij PSV. In de Europa League verspeelde Feyenoord donderdag in Denemarken tegen FC Midtjylland een voorsprong van 2-0 (2-2).

Feyenoord begon het duel met 1 punt voorsprong op Twente, dat met hooggespannen verwachtingen naar Rotterdam was gekomen. Vroeg in de wedstrijd ging Ricky van Wolfswinkel na een gewonnen duel met Feyenoord-verdediger Gernot Trauner alleen op Justin Bijlow af, maar Trauner hinderde hem zodanig dat de spits van FC Twente niet vol kon uithalen. Van Wolfswinkel smeekte bij scheidsrechter Dennis Higler tevergeefs om een strafschop.

Aan de andere kant haalde Twente-aanvoerder Robin Pröpper vlak voor de doellijn een schot van Hancko weg. Unnerstall hield de doorgebroken Timber van scoren af en Trauner kopte uit een hoekschop naast. In de laatste minuten voor rust viel de wedstrijd de kant van Feyenoord op via het doelpunt van Kökcü en de rode kaart voor Cerny, die de bal van zijn voet liet springen en het onderbeen van Javairô Dilrosun raakte toen hij probeerde zijn fout te herstellen.

Na de 2-0 van Hancko had Feyenoord de winst binnen. De Rotterdammers staan in de Eredivisie 3 punten achter op AZ en 2 punten op Ajax. Volgende week zondag neemt Feyenoord het in Alkmaar op tegen de koploper. Drie dagen daarvoor staat de Europese thuiswedstrijd tegen Midtjylland op het programma.