Feyenoord verspeelt tweemaal voorsprong en verliest bij Atlético Madrid

4 okt 2023, 20:44

Feyenoord heeft geen punt overgehouden aan een sterk optreden bij Atlético Madrid. De kampioen van Nederland verspeelde tweemaal een voorsprong in een sfeervol Estadio Metropolitano en verloor uiteindelijk met 3-2.

Atlético mag zich voorlopig met 4 punten koploper noemen van groep E van de Champions League. Feyenoord heeft 3 punten. Het puntloze Celtic en Lazio (1 punt) spelen woensdagavond nog tegen elkaar.

Feyenoord gaf tweemaal een voorsprong weg. Mario Hermoso passeerde in de 7e minuut zijn eigen doelman Jan Oblak van Atlético. Dávid Hancko tekende in de 34e minuut voor de 2-1 van de bezoekers.

Álvaro Morata profiteerde in de 14e minuut van een foutje van Mats Wieffer (1-1). Antoine Griezmann bracht de thuisploeg in blessuretijd van de eerste helft opnieuw op gelijke hoogte. Morata maakte in de 47e minuut zijn tweede treffer van de wedstrijd.

Calvin Stengs, Igor Paixão en vooral de ingevallen Yankuba Minteh waren in het laatste halfuur van de wedstrijd dicht bij de gelijkmaker van Feyenoord.