Terug

Volg Vandaag Inside

Gernot Trauner legt uit waarom hij altijd met een pleister op zijn neus speelt

Gernot Trauner legt uit waarom hij altijd met een pleister op zijn neus speelt

Unspecified

7 okt 2021, 09:11

Een van de beste aankopen van Feyenoord dit seizoen, is Gernot Trauner. De Oostenrijker incasseert samen met Marcos Senesi weinig tegendoelpunten voor de Rotterdammers. Trauner speelt altijd met een pleister op zijn neus en krijgt daar dagelijks veel vragen over. De verdediger legt uit waarom hij daar altijd mee speelt.

'Daar begon ik mee bij SV Ried', begint Trauner in een uitgebreid interview met Hand in Hand Magazine. 'Ik was toen wat ziekjes en kon slecht ademen door de neus. Onze fysiotherapeut kwam met het idee van die pleister en het werkte wonderwel. Sindsdien gebruik ik het iedere wedstrijd, maar misschien is het ook wel iets van bijgeloof. Ik heb het niet nodig om goed voetbal te spelen, ik voel me er prettig bij'.

De 29-jarige Trauner kreeg na een aantal wedstrijd al de bijnaam 'De Kale Kletser' in de selectie van Feyenoord. 'Haha, ik weet niet of ik daar trots op moet zijn. Ik geloof dat het ook door de supporters was bedacht. Het is wel grappig. Het betekent zoiets als 'fair fighter'. Ik probeer altijd eerlijk te spelen. Ik wil zo min mogelijk kaarten krijgen, want daar help ik het team niet mee. Maar ik schuw de duels niet', aldus Trauner.

Deel dit artikel

Link gekopieerd