Feyenoord uitgeschakeld na verrassend duel

13 dec 2019, 00:07

Het avontuur van Feyenoord in de Europa League is voorbij. De Rotterdammers verloren op de slotdag van de groepsfase bij Porto, 3-2. Desondanks was de manier waarop de Rotterdammers voor rust een achterstand van 2-0 wegwerkten indrukwekkend, maar niet genoeg.

In elk geval maakte Feyenoord er iets van voor de 2500 meegekomen fans, die een paar dagen eerder van de UEFA te horen hadden gekregen dat ze toch welkom waren.

Na 22 minuten was de stand 2-2. Binnen de kortste keren stond Porto op 2-0. Eerst scoorde Luis Díaz, vervolgens tikte Tyrell Malacia de bal in eigen doel. Eric Botteghin en Sam Larsson maakten vervolgens de Rotterdamse doelpunten. Tiquinho Soares besliste nog voor rust het duel in Portugees voordeel.

Naast Porto gaat ook Rangers FC door naar de volgende ronde. De Schotten hadden voldoende aan een gelijkspel (1-1) in eigen huis tegen het Zwitserse Young Boys.