Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord speelt gelijk in Kosovo bij debuut Slot

Feyenoord speelt gelijk in Kosovo bij debuut Slot

Unspecified

22 juli 2021, 23:35

Feyenoord heeft het eerste officiële duel onder de nieuwe trainer Arne Slot niet kunnen winnen. De Rotterdammers moesten in de uitwedstrijd tegen FC Drita, de nummer 2 van Kosovo, genoegen nemen met 0-0.

Volgende week donderdag is in De Kuip de return in de tweede voorronde van de nieuwe Conference League. De winnaar van het tweeluik stuit in de derde voorronde op het Zwitserse FC Luzern.

Slot wil met Feyenoord dominant, aanvallend en aantrekkelijk voetbal gaan spelen, maar in Pristina was daar nog niet veel van te zien. De nummer 5 van het vorige Eredivisieseizoen maakte een vrij machteloze indruk. In de extra tijd schoot invaller Francesco Antonucci namens Feyenoord nog op de paal.

Naoufal Bannis kreeg in de beginfase een grote kans. Hij schoot uit een kansrijke positie de bal tegen doelman Faton Maloku. Bannis had van Slot als centrumspits de voorkeur gekregen boven de Slowaakse international Robert Bozenik, die volgens de voormalige AZ-coach in de opbouw naar het seizoen nog wat tijd nodig heeft.

Feyenoord had zoals verwacht een groot overwicht, maar haalde geen rendement uit het vele balbezit. De ploeg van Slot combineerde aardig, maar kwam voorin stootkracht, creativiteit en kwaliteit tekort. Luis Sinisterra kreeg op de linkerflank alle kans om zich te onderscheiden, maar was ongelukkig met zijn eindpass en zijn doelgerichte acties. FC Drita loerde voortdurend op de counter, maar dankzij attente intercepties van doelman Justin Bijlow leverden de spaarzame tegenstoten niets op.

Ook na de onderbreking bleef Feyenoord knoeien in aanvallend opzicht. Pas na een uur waren de Rotterdammers even gevaarlijk. Een diagonale uithaal van Tyrell Malacia werd door doelman Maloku goed verwerkt. Tien minuten later miste nieuwkomer Guus Til van dichtbij een grote kans, op aangeven van een andere debutant, rechtsback Marcus Pedersen. Antonucci (ex-FC Volendam) had in de extra tijd zijn officiële debuut kunnen vieren met de winnende treffer, maar zijn schot belandde op de paal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd