Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord ontvangt duizenden euro's bij oproep van Berghuis voor WK

Feyenoord ontvangt duizenden euro's bij oproep van Berghuis voor WK

Unspecified

11 okt 2022, 17:37

Clubs die internationals moeten afstaan tijdens het WK in Qatar krijgen een vergoeding van de FIFA. Dat meldt Voetbal International. De clubs betalen het salaris door en daarom komt de wereldvoetbalbond tegemoet in die kosten. FIFA geeft 215 miljoen euro aan de clubs die spelers afstaan aan de nationale elftallen tijdens het komende WK in Qatar. Dat komt per dag neer op iets meer dan 10.000 euro per speler. Tot de finale zijn dit 37 dagen. Clubs worden vergoed vanaf de voorbereidingsperiode, die voor dit WK kort is. De nationale competities lopen in november door tot minder dan een week voor de openingswedstrijd.

De bijdrage per speler dient verdeeld te worden onder de clubs voor wie de speler gedurende twee jaar voor het WK is uitgekomen. Als bijvoorbeeld Ajax-aanvaller Steven Berghuis wordt opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal, krijgt Feyenoord per dag dat Berghuis bij Oranje is 5000 euro. Berghuis was namelijk in het seizoen 2020/21, tijdens de voorbereidingsperiode, nog actief bij de Rotterdammers.

Oranje begint het WK op 21 november tegen Senegal, de kampioen van Afrika en nummer 18 van de wereld. Daarna volgen duels met Ecuador (44e op de ranglijst) en gastland Qatar (de nummer 50 van de wereld). Qatar - Ecuador is op 20 november de openingswedstrijd van het WK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd