Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord oneens met uitspraken Rutte: 'Dat is de enige regel die dan geldt'

Feyenoord oneens met uitspraken Rutte: 'Dat is de enige regel die dan geldt'

Unspecified

17 aug 2021, 17:12

Feyenoord is het niet eens met de uitspraken van premier Mark Rutte van afgelopen vrijdag. Op de coronapersconferentie gaf Rutte aan dat het betaald voetbal nog steeds gebruik mag maken van twee derde van de volledige stadioncapaciteit en dat het in Rotterdam-Zuid niet helemaal goed ging.

'Want iedereen is getest, gevaccineerd, of beiden, en we doen alleen aan geplaceerde kaartverkoop', laat een woordvoerder van Feyenoord weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Dan geldt de anderhalvemetermaatregel niet. De enige regel die dan geldt, is dat de maximale bezetting twee derde van de capaciteit is. De maatregelen leggen niet op dat supporters over het hele stadion verspreid moeten worden.'

De Rotterdammers kiezen er daarom voor om de supporters dicht bij elkaar te plaatsen, zodat de beleving beter is. 'Daarnaast spelen ook de grote personeelstekorten in de horeca en beveiliging een rol. Er zijn zowel voor het stadion als voor leveranciers, zoals de cateraar, niet of nauwelijks mensen te krijgen. Daarom zijn niet alle loketten en horeca-uitgiftepunten open. Met de huidige werkwijze proberen we de overlast hiervan voor supporters zo veel mogelijk te beperken', aldus een woordvoerder van Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd