Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord moet wachten op huldiging Coolsingel bij kampioenschap tegen Excelsior

Feyenoord moet wachten op huldiging Coolsingel bij kampioenschap tegen Excelsior

Unspecified

26 apr 2023, 14:15

Mocht Feyenoord volgend weekend kampioen van Nederland worden, dan volgt er die dag of de dag erna zeker geen huldiging op de Coolsingel. Dat schrijft burgemeester Ahmed Aboutaleb aan de Rotterdamse gemeenteraad.

"Hoewel er een mogelijkheid is dat Feyenoord op zondag 7 mei landskampioen wordt, zal een eventuele feestelijke huldiging niet eerder dan maandag 15 mei plaatsvinden", aldus Aboutaleb. De redenen voor dit besluit zijn volgens de burgemeester vooral logistiek van aard. "Qua inhuur van materieel en personeel dient er, in aanloop naar een mogelijke huldiging veel vooraf vastgelegd te worden. Daarmee moeten we ook een financiële verplichting aangaan. Bovendien worden dit materieel en (veiligheids)personeel ook ingezet op Koningsdag 27 april en bij bevrijdingsdagfestiviteiten op 5 mei."

Met een huldiging op maandag 15 mei houdt Rotterdam hetzelfde scenario aan als in 2017. Toen werd de club ook op maandag gehuldigd na het kampioenschap. Daarbij waren naar schatting zo'n 150.000 mensen op de been in de stad. Die huldiging verliep probleemloos, in tegenstelling tot sommige eerdere huldigingen.

Om het kampioenschap volgend weekeinde al binnen te halen is Feyenoord afhankelijk van PSV dat op zaterdag 6 mei punten zou moeten verliezen bij het uitduel met Sparta Rotterdam. Bovendien moet Feyenoord het uitduel op zondag tegen Excelsior winnen.

Het is nog onduidelijk of de eventuele kampioenswedstrijd van Feyenoord op grote schermen in de stad te zien zal zijn. In de Rotterdamse horeca worden wel voorbereidingen getroffen voor evenementen rond het kampioensduel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd