Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord met Kökcü en Vente tegen Fortuna

Feyenoord met Kökcü en Vente tegen Fortuna

Unspecified

16 dec 2018, 16:43

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord begint met liefst acht zelf opgeleide spelers aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De 17-jarige middenvelder Orkun Kökcü staat voor het eerst in de basis, nadat hij vorige week tegen FC Emmen als invaller voor de geblesseerd uitgevallen Jens Toornstra een goede indruk had gemaakt. Kökcü droeg met een doelpunt en assist bij aan de zege op de gepromoveerde club uit Drenthe (1-4).

Dylan Vente krijgt opnieuw een kans in de punt van de aanval. Routinier Robin van Persie is weliswaar terug bij Feyenoord, maar de aanvoerder begint op de bank. Trainer Giovanni van Bronckhorst spaart Van Persie mogelijk voor de bekerwedstrijd donderdag tegen FC Utrecht.

Naast Kökcü en Vente komen ook doelman Justin Bijlow, de verdedigers Bart Nieuwkoop, Sven van Beek en Tyrell Malacia en de middenvelders Jordy Clasie en Tonny Vilhena uit de eigen jeugdopleiding. Zij vormen met Jan-Arie van der Heijden, Steven Berghuis en Sam Larsson het elftal dat om 16.45 uur begint aan het duel met Fortuna Sittard in De Kuip.

Deel dit artikel

Link gekopieerd