Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord met anderhalf been in Conference League

Feyenoord met anderhalf been in Conference League

Unspecified

19 aug 2021, 21:55

Feyenoord heeft erg goede zaken gedaan in de strijd om een plek in het hoofdtoernooi van de Conference League. Mede dankzij een ontketende Luis Sinisterra werd IF Elfsborg met maar liefst 5-0 over de knie gelegd in een kolkende Kuip.

Luis Sinisterra was de grote man met drie doelpunten. Maar heel Feyenoord swingde op het ritme van het enthousiast meelevende legioen. Wie had dat drie weken geleden gedacht toen de club in de eigen Kuip tegen het nietige FC Drita (3-2) aan het ploeteren was? De huidige nummer 4 van de Zweedse competitie stelde teleur en bood wel heel weinig weerstand. Maar Feyenoord voetbalde om zoveel mogelijk doelpunten te maken. Dat was vorig seizoen nog wel eens anders onder de vertrokken trainer Dick Advocaat, die zijn spelers vaak op het hart drukte om vooral zo compact mogelijk te verdedigen.

Voetballen in de groepsfase van de Conference League biedt niet alleen sportieve voordelen. Plaatsing voor het hoofdtoernooi levert bijna 3 miljoen euro op. Feyenoord rekent in de poulefase op een extra omzet van 7 miljoen euro. Misschien biedt dit de club de mogelijkheid om nog voor het einde van de transfermarkt een gewenste spits en vleugelaanvaller te halen. Want de huidige selectie van trainer Slot lijkt op het eerste gezicht nog een beetje krap voor een heel seizoen.

Met de herstelde Alireza Jahanbakhsh op de rechterflank trok Feyenoord vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval. Het meeste gevaar van de thuisploeg kwam over links, waar Tyrell Malacia en Luis Sinisterra een uitstekende tandem vormden. Bryan Linssen en Sinisterra waren in de openingsfase al dichtbij de openingstreffer. Uiteindelijk opende Sinisterra in de 25e minuut de score, op aangeven van Jens Toornstra die vijf minuten later ook de 2-0 van Jahanbakhsh voorbereidde. Vlak voor rust tekende Sinisterra ook voor 3-0.

En de Colombiaan ging na rust gewoon door met scoren. Op aangeven van Marcus Pedersen kopte hij in de 48e minuut de 4-0 achter de kansloze doelman Tim Rönning. Even na de 5-0 van Bryan Linssen most Elfsborg verder met een man minder. Frederik Holst kreeg in de 61e minuut een tweede gele kaart na een smerige overtreding op uitblinker Sinisterra. Ook Feyenoord eindigde met z'n tienen. Doelman Justin Bijlow had aanvaller Marokhy Ndione in de 81e minuut beter kunnen laten lopen toen hij bijna werd uitgespeeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd