Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord krijgt zijn zin: duel met Heracles Almelo verplaatst

Feyenoord krijgt zijn zin: duel met Heracles Almelo verplaatst

Unspecified

2 sep 2021, 16:14

De Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo uit de vierde speelronde is op verzoek van de Rotterdamse club verplaatst naar woensdag 1 december (20.00 uur). Het duel in De Kuip stond voor zondag 12 september op het programma.

Volgens de KNVB zijn er drie redenen voor de wijziging van de speeldatum: de vervroeging door de UEFA van de uitwedstrijd van Feyenoord in de Conference League tegen Maccabi Haifa naar dinsdag 14 september, de door de FIFA verlengde interlandperiode voorafgaand aan de vierde speelronde in de Eredivisie en het vanwege de coronamaatregelen lastige in- en uitreizen van Israël.

'Na zorgvuldige afweging van bovenstaande bijzondere omstandigheden en overleg met de Eredivisie CV heeft de KNVB geconcludeerd dat een eenmalige verplaatsing naar een ander moment in het competitieprogramma gerechtvaardigd is', laat de voetbalbond weten.

Nederlandse clubs die uitkomen in de Champions League, Europa League en Conference League hebben de mogelijkheid om een verzoek in te dienen om de datum en/of tijd van hun Eredivisiewedstrijden te wijzigen als ze zich hierdoor beter kunnen voorbereiden op de Europese wedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd