Terug

Volg Vandaag Inside

Feyenoord doet aangifte tegen rellende PSV-fans na vernieling in De Kuip

Feyenoord doet aangifte tegen rellende PSV-fans na vernieling in De Kuip

Unspecified

6 aug 2023, 15:44

Feyenoord en stadion Feijenoord doen aangifte tegen zo'n tweehonderd supporters van PSV. Die fans zouden zich vrijdag tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal hebben misdragen in De Kuip. Ze zouden vernielingen hebben aangebracht en met voorwerpen hebben gegooid. Daardoor zijn lichtgewonden gevallen.

Feyenoord speelt sinds vorig seizoen alle thuiswedstrijden met netten rond het hele speelveld. De kampioen nam die beslissing nadat Ajacied Davy Klaassen een hoofdwond had opgelopen. De middenvelder werd geraakt door een voorwerp dat een supporter van Feyenoord naar hem had gegooid in De Kuip.

Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal zijn volgens Feyenoord zeker tweehonderd supporters van PSV aan de netten voor de tribune voor bezoekende supporters gaan hangen. Daardoor zouden er zogenoemde 'ophangsystemen' naar beneden zijn gevallen. Fans van PSV zouden brokstukken van die systemen richting een onderliggende tribune met supporters van Feyenoord hebben gegooid, met enkele lichtgewonde fans als gevolg.

Stadiondirecteur Lilian de Leeuw is geschokt over de misdragingen van een groep fans van PSV. "We werken al vele jaren met dit systeem, bijvoorbeeld bij Europese wedstrijden. Maar moedwillig kan alles kapot. Dit is in mijn ogen nog vele malen erger dan eerdere ellende met gesloopte toiletten, omdat het de veiligheid van anderen aangaat. Gelukkig kon uiteindelijk iedereen zelfstandig naar huis", laat ze weten.

Feyenoord weet nog niet hoeveel schade het heeft geleden. "Dat zal worden onderzocht door een onafhankelijke expert omdat we daar geen discussie over willen", stelt De Leeuw. "Maar behalve met het opnemen van de schade en het herstel er van, zijn we hier net zo zeer bezig met de vragen wie er voor gestraft worden en hoe je het in de toekomst veilig houdt."

PSV-fans klaagden zaterdag op sociale media dat de constructie van de netten niet veilig was. PSV won het duel om de Johan Cruijff Schaal met 1-0.

Deel dit artikel

Link gekopieerd